Jdi na obsah Jdi na menu

Jarní louka

11. 5. 2010

Obrazek

Obrazek

Jarní nápad pro předškoláky

Materiál a pomůcky:

 

 

  

Nejprve se obrňte trpělivostí a vystřihněte ze čtvrtky šest zubatých proužků představujících jednotlivé pásy travičky. Sedmý díl nechejte vystřihnout děti. Víc stříhání by je nebavilo...

Já jsem pro Mini Šikulky stříhala celkem 30 proužků :-)

Pak dejte dětem zelenou temperu a nechejte je vše natřít. Natřete i horní část "základové" čtvrtky, na kterou budete zubaté proužky lepit.

Lepidlo nanášejte jen na rovnou část proužků - ne na špičky. Na základovou čtvrtku lepte odshora a vždy po nalepení zajistěte proužek ze stran kolíčkem. Kolíček fixuje proužek než zaschne lepidlo a zároveň nadzvedává následující proužek. Louka tak získává třetí rozměr. Menším dětem budete muset pomáhat.

Obrazek

Ze zbytků čtvrtky vystřihněte dětem tvary květin a hmyzu a nechejte děti vybarvovat. Ze zadu přilepte ke každému motivu špejličku. 

Kytičky i hmyz si tak můžou děti aranžovat dle libosti :-)

Obrazek

Pokud nemáte čas nebo chuť na stříhání, nakoukněte do našeho obchůdku, kde nabízíme papírové výřezy, berušky, motýlky i kytičky tam určitě najdete.

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Jarní louka

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

DOBRÁ INSPIRACE

(RŮŽENKA , 24. 4. 2012 11:28)

V JEDNODUCHOSTI JE KRÁSA - A HNED DALŠÍ NÁPAD - VLNY NA VODĚ - POUZE BUDEME VYSTŘIHOVAT VLNOVKY A RYBIČKY PAK BUDOU NÁSLEDOVAT.

Re: DOBRÁ INSPIRACE

(Lucka, 24. 4. 2012 11:56)

Růženko, děkuji. Rybičky jsou výborný nápad, umím si to představit a určitě to někdy s dětmi zkusíme :-) L