Jdi na obsah Jdi na menu

Ovečky pod kopcem

21. 3. 2018

upravene-s-vodotiskem.jpg

Materiál a pomůcky:

 

1.jpg

Kopečky jsou ze tří barev papírů. Jejich obrysy nejsou rovné (stejně jako ve skutečnosti), děti by je měly z papíru vytrhat, nikoliv vystřihnout. Doporučuji  papíry napřed naaranžovat, obrysy si předkreslit a pak teprve trhat. Tato technika podporuje jemnou motoriku, takže jí určitě vyzkoušejte :-)

K trhání použijte papíry gramáže cca 80 g/m2 - třeba z této sady. Pevnější kartony použijte na jiná dílka.

 

3.jpg

Ovečky mají buclatá bříška - jsou totiž z piškotů z tvrzené vaty. Hlavičky si vystřihněte z černého papíru, očka můžete nalepit. Hlavičky jsou poměrně malé - je široké jen 2,5 cm, takže by jí dětem měly připravit maminky.

Pro větší kolektivy - kroužky, školy, školky, na dílny a jiné akce - rádi papírové výřezy připravíme na vaše přání - stačí mě kontaktovat.

 

4.jpg

Ovečky pak jednoduše přilepte na louku pod horami. Až budou každá na svém místě, přikreslete jim nožičky a ocásek. Louku nezapomeňte ozdobit kytičkami - obrázek bude hned veselejší.

 

5.jpg

Další nápady na výrobky z vatových piškotů i jiných polotovarů máme tady, tento ovečkový je již jednadvacátý :-) Pokud někde nefunguje nějaký proklik, klidně napište, chybička se občas stane a rádi ji opravíme.

 

6.jpg