Jdi na obsah Jdi na menu

Vázička z přesnídávky

23. 4. 2017

dsc_0726.jpg

Materiál a pomůcky:

dsc_0732.jpg

Sklenici vyčistíme a umyjeme. Plochým štětcem naneseme herkules na část širokou cca 2 cm, přiložíme první konec šnůrky a postupně jí přilepujeme kolem dokola sklenice. Přidáme lepidlo, zase omotáváme, změníme barvičku, přidáme lepidlo a tak dále :-)

Pracujte pomalu, s trpělivostí. Rovné části skleničky se zdobí dobře. Menší potíže nastanou u zužujícího se hrdla. Výhoda herkulesu spočívá v tom, že pomaleji schne, takže v případě "katastrofy" můžete šňůrku částečně odmotat a přilepit ji znovu a lépe.

dsc_0739.jpg

Barvy šňůrky postupně měníme - záleží na vaší fantazii. Pokud máte raději decentnější barvy, použijte bavlněný provázek.

Menší děti mohou na skleničku nalepit pruhy stuhy nebo krajek. Stuha i krajka jsou širší a pro mrňátka bude práce snadnější.

dsc_0744.jpg

A to nejlepší nakonec - zdobení. Opět záleží na vašem vkusu. My jsme použili stuhu s lístečky a knoflíky různých velikostí i tvarů. Naaranžovali jsme je do stylizované kytice.

Sklenici krásně ozdobí také kytičky z filcu nebo jiné přízdoby. Promyslete si k jaké přiležitosti ji budete používat - k podzimu se hodí listy, na vánoce vločky a hvězdičky, k ozdobení svatebního stolu třeba srdíčka. Jen zvolte správnou velikost.

dsc_0758.jpg

Sklenice poslouží jako malá vázička - pro kytičky pravé či papírové.

dsc_0747.jpg

Klidně si do ní dávejte své oblíbené pastelky, štětce, nůžky a vůbec :-)

dsc_0760.jpg

 

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Vázička z přesnídávky

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář