Jdi na obsah Jdi na menu

Ohlédnutí za školním rokem 2012/13

17. 6. 2013

Minidílna Šikulky funguje v Černošicích od roku 2009.

Z některých dětí, které tehdy v dílně začínaly už jsou velké slečny...  včetně mých vlastních :-)

Školní rok 2012/13 jsme pojali netradičně. Tématem dílen se nám staly pohádkové filmy a příběhy. Konzultovala jsem s dětmi, jaké pohádky mají nejraději a takto naše tvoření dopadlo:

smoula1.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

p1250624-----kopie.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

mistr-yoda-3d-----kopie.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

p1260573.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

autorka-marketka--3.-trida.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Karlík a továrna na čokoládu - úžasný svět pana továrníka  a jeho pomocníků Umpa Lumpů - neodolali jsme sladkému pokušení a vyráběli jsme figurky z bombónů :-) Děti také navrhovaly jak taková továrna na čokoládu uvnitř asi vypadá...

slon-----kopie.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

p1280177.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

p1280407.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Madagaskar - Alex, Melman, Marty a Glorie - zvířata, kterým se nelíbilo v New Yorské zoo

p1280752.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  • Piráti z karibiku - naše poslední téma, děti sestrojovaly pirátské lodě a truhly s pokladem. Do truhly ode mne dostaly jako odměnu něco na zub a nějaké drobnosti :-)

lod-s-typicky-piratskou-plachtou.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Nesmím ještě zapomenout na Halloweenskou, Vánoční a Velikonoční dílnu, které již tradičně zpestřují naší činnost. Možnost přihlásit se na tyto mimořádné dílny mají i děti, které pravidelné kurzy nestíhají.

Do práce jsme na pátečních večerních dílnách zapojili i paní a slečny. Vznikla spousta krásných výrobků -proběhly kurzy Fimo - textury a pudry, ušili jsme krásné náramky z korálků, vymodelovali jsme si válečky z fimo hmoty s motivem zvířecí kůže či kytičky, pomocí výseků ze strojku Big Shot jsme zdobili krásné jarní věnečky a vyzkoušely jsme zdobit polymerovou hmotu pomocí inkoustů.

Moc děkuji touto cestou všem dětem za spoustu krásných chvil strávených v zápalu tvoření a děkuji i všem maminkám za milou podporu.

Přeji vám všem krásné letní prázdniny a v září zase na schledanou  - opět se můžete těšit na pohádkové tvoření, tentokrát nám budou námětem Večerníčky.

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář