Jdi na obsah Jdi na menu

Reportáž z příměstského tábora - léto 2013

27. 8. 2013

Reportáž z příměstského tábora pro náctileté slečny v době od 19.8. do 23.8.2013

 

p1290610.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V pondělí jsme se vrhly na zpracování polymerové hmoty fimo. Inspirovaly jsme se barevností citrusových plodů a vymodelovaly si jednoduché millefiori válečky v barvách citronu, pomeranče, limetky a červeného grapefruitu. Nechyběla ani ochutnávka šťavnatých plodů :-)

p1290681.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

V úterý jsme dokončovaly výrobky z fimo hmoty - brousily jsme a lakovaly. Naučily jsme se dělat i šňůrky na zavěšení přívěsků. Jako druhý úkol nás čekalo zalévání medailonků křišťálovou pryskyřící. Slečny měly připravené motivy zvířátek či oblíbených zpěváků a vyrobily si krásné soupravičky prstýnku, naušic a medailonku na řetízku.

p1290648.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ve středu jsme pronikly do tajů domácí výroby mýdélek. I mě osobně příjemně překvapila jednoduchost zpracování mýdlové hmoty. Stačí mít pár pomůcek, popustit uzdu fantazii a vykouzlíte krásná a voňavá mýdla. Nejoblíbenější byla mýdla z průhledné  mýdlové hmoty s přidanými květy levandule. Holky si odnášely domů i mýdla s peelingovým účinkem a přídavkem kokosu. Krásně vonělo mýdlo skořicové a vtipný byl nápad použít vlastní voňavku na osvěžení vůně dalšího mýdla. Dopřála jsem holkám kvalitní hmoty s přídavkem olivového oleje nebo kozího mléka a myslím, že už si žádné mýdlo nepůjdeme koupit do drogerie :-)

p1290639.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Protože je výroba mýdel opravdu rychlá, stihly jsme si ve středu ještě obarvit trička technikou sypané batiky.

p1290740.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ve čtvrtek nás čekalo plstění suchou jehlou. Holky si vybraly barvu kvalitního podkladového filcu a ovčího rouna a pustily se do práce. Výsledkem byly obrázky s motivem zvířátek.

p1290765.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pátek byl ve znamení korálků. Náramek s kopretinkovým vzorem. Musím říct, že holky se úkolu zhostily statečně a po počátečních nezdarech náramek dokončily. Za odměnu jsem pozvala holky na zmrzlinu :-)

 

Průběžně jsme hrály různé praštěné hry, vařily si svačinky a konzumovaly domácí koláče, které nám pekla jedna úžasná mamka. Parádně strávený týden. Díky :-)

spolecne-foto.jpg