Jdi na obsah Jdi na menu

Bubínek

7. 1. 2010

ObrazekMateriál a pomůcky:

Obrazek

 

 

 

 

 

Martínek si bubínek vybral v knižce Co umí nůžky, papír, lepidlo z nakladatelství Portál.

 

 

 

Knížka doporučuje použít na výrobu bubínku kulatou krabičku od sýra. Nám zbyly z výroby lampionů polotovary - dno a vrchní kruh, takže jsme je kreativně využili. Navíc bubínek z krabičky od sýra by byl asi opravdu mini.

 

ObrazekNa papír na pečení jsme obkreslili vrchní kruh lampionu. Vzniklou membránu vlepíme dovnitř. Lepíme pečlivé - je to nejvíce namáhané místo. Ze čtvrtky vystřihneme pás vysoký 10-12 cm - jako obvod bubnu. Čtvrtku přilepíme ke dnu pomocí papírové lepící pásky - ta se dá potom překrýt temperami.

 

 

Víko s membránou jen nasadíme. Osvědčilo se nám to z důvodu nutných oprav po intenzivním bubnování a Martínek také dává dovnitř bubínku "spinkat" paličky :-)

Obrazek

V dalším kroku buben vybarvíme temperami a přilepíme nastříhané pásky barevného papíru. Nakonec připevníme stuhu na zavěšení kolem krku. Doporučuji jednoduše příšít sešívačkou ke spodní části bubínku.

Jako paličky jsou vhodné bambusové hůlky.

 

 

Původně jsme paličky vyrobili ze špejle a dřevěného korálku obalených alobalem, ale malý hudebník je záhy zlikvidoval, takže raději ten bambus...

 Obrazek

Nadšený bubeník a mihotající se paličky (ještě ty původní z alobalu).

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Obrazek

 

 

Náhledy fotografií ze složky Bubínek

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

úžasné

(Štěpánka, 12. 11. 2010 19:45)

Super nápad.Vůbec by mě to nenapadlo.aspon už vím čím malého zabavím až bude sychravo :-)