Jdi na obsah Jdi na menu

Strašák do květináče

11. 9. 2016

p1450131.jpg

Materiál a pomůcky:

p1450135.jpg

Z dřevěných špachtlí si připravíme konstrukci strašáka. Hlava je z devíti menších špachtlí seskládaných k sobě a vzadu podlepených čtvercem ze čtvrtky o rozměru cca 9 x 9 cm. Tělo a ruce tvoří vždy dvě větší špachtle přelepené přes sebe a překřížené.

 

p1450138.jpg

Ruce tvoří dvě větší špachtle přelepené přes sebe - celková délka je 20 cm. Tělo má délku 25 cm. Dvě špachtle přelepené přes sebe vám jednak umožní upravit si rozměry strašáka dle potřeby a jednak celou konstrukci pěkně zpevní. Lepíme tavnou pistolí - je to nejrychlejší. Použít můžete i herkules, ale výrobek budete muset před zaschnutím zajistit kolíčky, aby špachtle držely na svém místě.

 

p1450144.jpg

Ze čtvrtky si připravíme tričko, nabarvíme ho oranžovou temperou. Vystříhneme pár obdélníků na záplaty a na rukávy a spodní část trička přilepíme pár kousků lýka jako roztřepený okraj.

 

p1450140.jpg

Záplaty ještě ozdobíme falešným šitím - černým popisovačem přes jejich okraj jednoduše nakreslíme "stehy". Okrasný lem můžete nakreslit i do výstřihu, na rukávy a spodní díl třička.

 

p1450145.jpg

Hlavu vyzdobíme kloboukem. Ten je také vystřižený ze čtvrtky, nabarvený hnědou barvou. Ozdobený stuhou a kopretinkou. Vlasy jsou opět z lýka.

Na obličej přilepíme očka, trojúhelník z oranžové pěnovky jako nos a pusinku jednoduše dokreslíme.

 

p1450148.jpg

Tričko přilepíme na tělo a jdeme hledat vhodný květináč, který bude náš strašák hlídat :-) Jen doporučuji umístit ho dovnitř - čtvrtka ani barvičky by nevydržely ani malý deštík.

 

p1450152.jpg

strasak-s-dynemi.jpg

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Strašák do květináče

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář