Jdi na obsah Jdi na menu

Strom z vytkávaného papírového talíře

9. 10. 2017

kolaz-vytkavany-strom.jpg

Materiál a pomůcky:

Zvýrazněné položky si můžete objednat přímo z našeho e-shopu.

 

1.jpg

Uprostřed papírového talíře vystřihneme kruh a proděravíme otvory pro navlékání bavlnek. Talíř natřeme podzimní barvou a necháme pořádně uschnout, v rámci urychlení můžeme i vyfénovat.

 

2.jpg

Připravíme si barevné bavlnky - třeba tři barvy, od každé přibližně jeden metr. Z barevných papírů si vyděrujeme lístečky pomocí ozdobné raznice.

 

3.jpg

Bavlnky provlékáme otvory sem a tam. Můžete provlékat pravidělně i nepravidelně, to už nechám na vás. Já jsem použila tři barvy bavlnek a provlékala cik cak, prostě jak se mi líbilo. Byla jsem dokonce pohodlná vázat uzlíky, takže v rubové straně jsem konce bavlnek k papírovému talíři lepila pomocí zbytků washi tape pásek.

 

4.jpg

Mezi nitky vložíme lístečky, drží dobře i bez lepení.

 

5.jpg

Z hnědého papíru vystřihneme kmen stromu a naaranžujeme na modrý podklad. Obrázek krásně dozdobí bordurka s trávou, pár lístečků necháme "poletovat ve větru"

 

6.jpg

Obrázek je krásně prostorový, děti si vyzkouší svou trpělivost a procvičí si prstíky. Na jaře si můžete vyrobit podobný strom - jen zvolte jiné barvičky a místo listů ozdobte strom výseky kytiček.

V hlavě mám i variantu "čtyři roční období", určitě sami přijdete na nejrůznější obměny.