Bylinkové máslo
U nás doma si bylinkové máslo mažeme na domácí celožitný kváskový chléb. Příprava másla je velmi rychlá a obyčejný chleba s máslem se stane chuťovým zážitkem. Bylinek dávám hodně, nebojím se je kombinovat, zkoušet nové chutě. Záleží co vám zrovna roste na zahradě, co jste si nasbírali na procházce nebo koupili na trhu.
Suroviny:
- 250 g změklého másla
- dvě hrsti bylinek podle chuti - např. pažitka, petrželka, rozmarýn, bazalka, tymián, máta, meduňka, jarní cibulka, rukola, libeček, oregano..
- jeden větší stroužek česneku
- půl lžičky soli
- troška pepře
- šťáva z poloviny citronu
Máslo pokojové teploty vložte do vyšší nádoby, bylinky očištěte, odstraňte dřevnaté části a přidejte do nádoby s máslem spolu s pepřem, solí, prolisovaným česnekem a s citronovou šťávou. Tyčovým mixérem pečlivě rozmixujte.
Máslo bude mít díky bylinkám zelenkavou barvu, jemnou vůni a jeho chuť je výtečná.
Pokud se chcete pokochat videem, najdete ho tady