Jdi na obsah Jdi na menu

Čokoládové muffiny s muchovníkem

16. 7. 2015

p1390814.jpg

Čokoládové muffiny s muchovníkem

Recept pochází od mé oblíbené autorky Nigely Lawson, trochu jsem si ho upravila a přidala zmíněné plody muchovníku, můžete ale zvolit jiné ovoce - borůvky, rybíz... V původním receptu je vajíčko, které jsem v době pečení doma neměla, zkusila jsem upéct muffiny bez něj, i tak byly výborné a zákusky sklidily velký úspěch i u našich náročných dětských strávníků :-)

Přísady na 12 kousků:

  • 250 g hladké mouky
  • 2 lžičky kypřícího prášku do pečiva
  • 1/2 lžičky jedlé sody
  • 2 lžíce kakaa holandského typu
  • 175 g krupicového cukru (já mám ráda tmavý třtinový)
  • 150 g čokolády na vaření nakrájené na kousíčky
  • 250 ml mléka
  • 90 ml slunečnicového oleje
  • 1 balení vanilkového cukru
  • 1 vajíčko (já jsem ho vynechala)
  • miska plodů muchovníku (přiznám se, že jsem plody nevážila, prostě co jsem sklidila, to jsem použila)

Postup:

Předehřejeme si troubu - nejlépe horkovzdušnou na 180 stupňů, plech na muffiny si vysteleme cukrářskými košíčky.

Všechny suroviny jednoduše smícháme, vznikne nám hustší tekuté těsto, do kterého nakonec přidáme i ovoce. Těsto rozdělíme do jednotlivých košíčků - plníme je cca půl centimetru pod okraj, v troubě ještě krásně vyběhnou.

Pečeme v rozehřáté troubě 20 - 25 minut, špejlí zkontrolujeme, zda už jsou propečené a pokusíme se nechat je vychladnout dříve, než je naše rodina sbaští. Vůně čokolády, vanilky a ovoce je totiž neodolatelná :-)

 

p1390817.jpg

 

Náhledy fotografií ze složky Čokoládové muffiny s muchovníkem

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář