Jdi na obsah Jdi na menu

Křehký koláč s rybízovým sněhem

14. 8. 2015

1-----kopie.jpg

Přísady na 1 koláč pečený v nízké skleněné formě:

Těsto:

  • 150 g másla nebo Hery
  • 90 g třtinového cukru
  • 2 žloutky
  • 220 g polohrubé mouky

Máslo si předem vyndáme, aby trochu změklo, nakrájíme ho na malé kousky a uhněteme ho spolu s dalšími surovinami. Vznikne nám křehké těsto podobné lineckému. Troubu si předehřejeme (já jsem pekla horkovzduchem při 180 stupních), formu na koláč vytřeme olejem a vysypeme hrubou moukou a těsto do ní rozprostřeme. Vložíme do trouby na cca 20 minut.

Rybízový sníh:

  • 2 bílky
  • 120 g moučkového cukru
  • 1 hrnek kuliček rybízu

Ušleháme sníh ze dvou bílků, přidáme cukr a nakonec i rybíz. Sníh naneseme na předpečené těsto, vložíme zpět do trouby a dále pečeme do růžova. Trvá to cca 15 minut.

Koláč necháme vychladnout a opatrně ho nakrájíme. Koláč je opravdu křehký, sníh na povrchu popraská a pod ním se objeví šťavnaté kuličky rybízu.

 

Náhledy fotografií ze složky Křehký koláč s rybízovým sněhem

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář