Jdi na obsah Jdi na menu

Litý perník s jablky - hrnkový recept

31. 7. 2016

kopie-c.---p1440886.jpg

Suroviny na 1 plech:

  • cca dva hrnky nastrouhaných jablíček
  • 3 hrnky polohrubé mouky
  • 1,5 hrnku cukru
  • 1 hrnek oleje
  • 1 hrnek mléka
  • 3 vejce
  • 1 balíček prášku do perníku
  • 1 balíček skořicového cukru
  • 1 lžíce kakaa holandského typu

Rozpalte si troubu - já používám horkovzdušnou na 180 stupňů.

Nejprve smíchejte suché suroviny - mouku s kypřícím práškem do perníku, cukr, skořicový cukr a kakao. Pak přidejte vajíčka, olej, mléko a nakonec nastrouhaná jablíčka.

Použila jsem naše domáci bio jablíčka, strouhala jsem je i se slupkou, obsahující vitamíny a vlákninu. Jablka kupovaná raději oloupejte.

Vše smíchejte v hutné a vláčné těsto a nalijte na plech vyložený papírem na pečení. Pečte v předehřáté troubě cca 30 minut.

Perník nechte vystydnout, posypte moučkovým cukrem, mlsouni mohou použít čokoládovou polevu. A pokud vydržíte nesníst perník hned a pár kousků vám zbyde do druhé dne, zjistíte, že následující den je perník díky jablíčkům v těstě krásně vláčný.

Tento recept zvládnou i děti nebo začínající kuchařky, tak s chutí do toho :-)

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář