Panna cotta z jahod
Suroviny na 4-5 porcí:
- 1 kg čerstvých jahod
- dva kvalitní bílé jogurty řeckého typu
- dvě balení vanilkového cukru
- dvě lžíce třtinového cukru
- dva sáčky červeného dort želé
Jahody umyjeme, odstopkujeme a lehce rozmixujeme. V hrnci k rozmixovaným jahodám přidáme jogurt a oba druhy cukru.
Trochu si odebereme do mističky, kde si rozmícháme oba sáčky dort želé. Obsah mističky přidáme do hrnce a směs za stálého míchání přivedeme k varu. Na mírném plameni vaříme cca jednu minutu a pak nalijeme do vhodných nádob.
Necháme vychladit, servírujeme vyklopené na talířek s čerstvými jahodami, mlsouni mohou přidat také salko, šlehačku nebo vanilkovou zmrzlinu.
Ještě malý tip, jak obsah mističek dobře vyklopit - okraj ztuhlé hmoty oddělíme od mističky pomocí špičky nože - pak přiklopíme talířkem, obrátíme vzhůru nohama a zatřeseme. Brzy by se vám měla podařit úhledná jahodová bábovička :-)
Náhledy fotografií ze složky Panna cotta z jahod