Jdi na obsah Jdi na menu

Panna cotta z jahod

7. 6. 2016

kopie-c.---p1430958.jpg

Suroviny na 4-5 porcí:

  • 1 kg čerstvých jahod
  • dva kvalitní bílé jogurty řeckého typu
  • dvě balení vanilkového cukru
  • dvě lžíce třtinového cukru
  • dva sáčky červeného dort želé

Jahody umyjeme, odstopkujeme a lehce rozmixujeme. V hrnci k rozmixovaným jahodám přidáme jogurt a oba druhy cukru.

Trochu si odebereme do mističky, kde si rozmícháme oba sáčky dort želé. Obsah mističky přidáme do hrnce a směs za stálého míchání přivedeme k varu. Na mírném plameni vaříme cca jednu minutu a pak nalijeme do vhodných nádob.

Necháme vychladit, servírujeme vyklopené na talířek s čerstvými jahodami, mlsouni mohou přidat také salko, šlehačku nebo vanilkovou zmrzlinu.

Ještě malý tip, jak obsah mističek dobře vyklopit - okraj ztuhlé hmoty oddělíme od mističky pomocí špičky nože - pak přiklopíme talířkem, obrátíme vzhůru nohama a zatřeseme. Brzy by se vám měla podařit úhledná jahodová bábovička :-)

 

 

Náhledy fotografií ze složky Panna cotta z jahod

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář