Jdi na obsah Jdi na menu

Dýně hokaido na thajský způsob

1. 9. 2015

kopie-c.---p1400422.jpg

Recept jsem získala od jedné Thajky, která byla souhrou náhod na návštěvě u naší babičky. Nemám originální thajská ochucovadla a tajné přísady, takže jsem si jen dokoupila ústřicovou omáčku a pro dýni doběhla na zahrádku - už jsou krásně vypasené a září svou oranžovou barvou na dálku.

 

Suroviny na cca 5-6 porcí:

  • půlka větší dýně hokaido, nejlépe doma vypěstované :-)
  • 2 cibule
  • 100 g slaniny
  • 3 vajíčka
  • chilli paprička, stačí opravdu maličká (dětem nedáváme)
  • sůl
  • sójová a ústřicová omáčka
  • rýže k podávání

Dýni hokaido umyjeme, rozpůlíme, vydlabeme semínka a dužinu nakrájíme na měsíčky. Měsíčky pak ještě škrabkou oloupeme, v tomto receptu je lepší dýně bez slupky. Dužinu bez slupek nakonec nakrájíme na kostičky. Dýně je tvrdá, tato část příprav vám zabere nejvíce času...

Obě cibule oloupeme a nakrájíme na jemno, stejně tak slaninu. V pánvi si rozehřejeme olej, přidáme slaninu a osmažíme. Pak přidáme cibulku a smažíme jí spolu se slaninou. Chilli prapričku nakrájíme na jemňounké kousky a přidáme do pánve. Vhodíme kostky dýňové dužiny, ochutíme sójovou a ústřicovou omáčkou (od obojího dáme cca 1 polévkovou lžíci), doladíme solí a trochu podlijeme vodou. Necháme na mírném plameni lehce probublávat cca 10 minut.

Do směsi ze které se odpařila většina vody vyklepneme tři vajíčka a pečlivě promícháme, mícháme do ztuhnutí vajíček. Podáváme s vařenou rýží, kdo má chuť může si ještě přidat chilli.

Musím říct, že recept mě opravdu nadchl. Pokrm je na stole za půl hodiny, suroviny jsou cenově dostupné, jídlo je syté a naši mlsouni do kuchyně odnášeli prázdné talíře :-)

 

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Dýně hokaido na thajský způsob

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář