Jdi na obsah Jdi na menu

Punč nejen vánoční

6. 1. 2017

punc-1.jpg

Suroviny na cca 1,5 l punče:

  • 0,5 litru kvalitního červeného vína
  • 0,5 litru pomerančového džusu
  • 0,1 dl griotky
  • koření do punče - prodávají se hotové směsi
  • dva kompoty - já mám nejraději jahodový a mandarinkový

Punč dělávám do 1,5 litrové průhlédné konývky na čaj. Možná jí také máte doma, ale dá se uvařit i v rendlíku. Odměřím si džus i červené víno, přidám dva kompoty včetně sladké šťávy. Punč tak bude dost sladký a nemusíte už přidávat cukr navíc. Nakonec vložím koření - nejvíce nám chutnají pyramidky na punč od Vitany - pyramidky punč provoní a snadno je pak vyndáte. Ale  špatně se schánějí, takže můžete použít i jinou směs. Každý má rád něco jiného.

Tekutinu přivedu k varu, vypnu sporák a nechám chviličku probublávat. Někdo punč nevaří vůbec, ale mě to takto vyhovuje - trochu alkoholu se vypaří a naše kuchyň pak nádherně voní :-)

Pokud chcete mít punč méně silný, můžete si ho ještě naředit horkým čajem. A komu zbylo nějaké sušené ovoce - rozinky, brusinky, nakrájené sušené meruňky, švestky - klidně si ho do nápoje přidejte také.

Díky různým kombinacím vína, džusu, kompotů a sušeného ovoce může být váš punč pokaždé jiný. Výborný je punč z višňového vína, které má skvělou ovocnou chuť.

 

punc-2.jpg

 

 

Náhledy fotografií ze složky Punč nejen vánoční

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář