Jdi na obsah Jdi na menu

Scrapbooková stránka v pánském stylu

17. 12. 2014

p1370040.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Tentokrát pro vás nemám návod, spíš takovou reportáž, jak taková scrapbooková stránka vzniká.

Základem je samosebou kvalitní fotografie, tu na obrázku mám od bratra, který holduje starým strojům a každý rok se účastní srazu veteránů ve Volyni.

Pak následuje výběr papírů. Není to tak snadné jak by se mohlo zdát, může vám to zabrat poměrně dost času - mě to trvalo cca hodinu :-) Ladila jsem papíry k fotografii - zelený patří ke stromům, bílý s pruhy ladí k pruhované košili, šedý se hodí k vestičce...

Chtěla jsem aby i celkové vyznění stránky bylo chlapské, aby z ní byl "cítit" benzín, olej a kov. Takže jsem papíry různě trhala, patinovala, procvakávala, připevňovala sešívačkou, vkládala jsem cvočky a průchodky.

 

p1370034.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Papíry jsou na stránce jakoby poházené, neuspořádané - prostě jako někde v dílně. Přízdoby jsem také vybrala pánské - kovové prvky ve stříbrné barvě - spony do sešívačky, ozubená kolečka, hřebíčky, černou pivní zátku, přívěsek s hodinkami. Hodinky jsou určitě schované v kapse vestičky :-)

 

p1370036.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Stříbrnou barvu mají i kancelářské sponky a pohár vítězů. Pro zlepšení struktury jsem přidala vlnitou lepenku a samolepící mřížku na sádrokarton. Využila jsem i zbytky - proužky odříznuté z vlnité lepenky jsem zakroutila a vložila jako dekoraci místo běžně používaných kytiček.

 

p1370039.jpg

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pohrála jsem si i s nápisem - písmena a čísla jsou razítkem natištěná na praporky, které jsou navlečené na černé bavlnce a pověšené v horní části stránky.

Snad se bude bratrovi líbit - dostane jí jako dárek k Vánocům :-)

Příště vám snad ukážu nějakou romantičtější stránku, plnou dětí, kytiček a srdíček.

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Scrapbooková stránka v pánském stylu