Jdi na obsah Jdi na menu

Čtyři roční období

17. 10. 2017

kolaz.jpg

Materiál a pomůcky:

Zvýrazněné položky si můžete objednat přímo z našeho e-shopu a podpořit tak činnost naší dílny.

1.jpg

Z pevného kartonu si vystřihneme kruh. Průměr nechám na vás, koruna našeho stromu je široká cca 20 cm. Doporučuji opravdu použít karton, nikoliv čtvrtku. Knoflíky jsou poměrně těžké a čtvrtka by jejich váhu neunesla.

Kruh si rozdělte na čtvrtiny a každou vybarvěte jinou barvou. Jenotlivé části si můžete vyznačit pomocí maskovací pásky nebo washi tape, nabarvit a pak opatrně sloupnout. Barvičky světle zelená, středně zelená, oranžová a světle modrá naznačují jednotlivá roční období.

2.jpg

Nachystejte si knoflíky odpovídajících barev - nejprve si je vysázejte na stůl, rozdělte do čtvrtin, zkombinujte velikosti a pak je teprve přilepujte pomocí tavné pistole. Držel by i tekutý herkules, ale doba schnutí by byla o hodně delší.

3.jpg

Nejsložitější část máme za sebou a teď se pustíme do zdobení. Připravte si různě barevné výseky z děrovaček s motivy dle ročních období - tulipány, srdíčka, motýlky, čtyřlístky, lístečky, vločky, hvězdičky... Opět lepíme tavnou pistolí.

5.jpg

Jaro...

6.jpg

... léto...

7.jpg

... podzim...

4.jpg

... a zima.

8.jpg

Kmen stromu je z  vlnité lepenky, která je lehce vytvarovaná do oblouku, takže vám vznikne další hezký prostorový efekt, podklad tvoří čtvrtka o velikosti A3.

9.jpg

Fantazii se meze nekladou, zvolte si jiné barvy i motivy, záleží na vašem vkusu. Projekt doporučuji pro děti druhého stupně, je třeba pracovat pečlivě a s rozmyslem, navíc s tavnou pistolí. Menším dětem určitě pomůžou rodiče nebo prarodiče :-)