Jdi na obsah Jdi na menu

Vesmír - kreativní nápady

26. 7. 2017

Vzhůru do nekonečna a ještě dál :-)

Většinu kreativního materiálu uvedeného níže koupíte v našem e-shopu - stačí kliknout na zvýrazněný text. Díky tomu pak budeme moci přidávat na web další nápady zdarma.

 

skafandr.jpg

Skafandr z kabice

Vesmírný oblek jsme se synem vyrobili ještě před táborem, děti se do něj pak oblékly a překonávaly "opičí dráhu".

Skafandr je z větší krabice, kterou jsme nabarvili šedou temperou. Trysky jsou z dvoulitrových PET lahví natřených černou akrylovou barvou. Oheň z trysek představují proužky krepáku.

Jako doplněk skafandru jsou vhodné co největší "kosmické boty" (tatínkovo holinky), lyžařské rukavice a helma. Chůze malých nožiček v obřích holinách je opravdu vtipná, určitě si na tu zábavu sami pamatujete :-)

 

tricka.jpg

Táborové stejnokroje

Již několik let zdobíme s dětmi na táboře trička. Vyrážíme v nich pak na výlety. Letos jsme měli trička s raketou. Použili jsme techniku savování na kvalitní bavlněná trička.

 

bublani.jpg

Vybublané planety

Oblíbená technika s krásným efektem. Podrobnosti si můžete přečíst v tomto článku. V dílně jsme "bublali" už mnohokrát a děti byly vždy nadšené.

 

planety.jpg

Z připraveného podkladu vystřihněte několik planet, přilepte na černý karton a doplňtě pár hvězdiček z ozdobné děrovačky a váš vesmír je hotový.

 

zvonkohra.jpg

Hvězdná zvonkohra

Dřevěné špachtle a korálky jsou základem naší zvonkohry ve tvaru hvězdičky. Korálky se ve větru či průvanu mírně pohybují a působí uklidňujícím dojmem.

Výroba je velmi jednoduchá - tři a tři malé barevné dřevěné špachtle slepíme tavnou pistolí do dvou trojůhelníků, které pak ještě slepíme k sobě do tvaru šesticípé hvězdy.

Navlékneme korálky - tři šňůrky jsou stejně dlouhé a visí z hvězdičky dolů, čtvrtý návlek je delší a vede až nahoru k poutku. Poutko tvoří tři šňůrky uchycené ke špachtlím a právě zmíněný delší návlek z korálků. Vše jednoduše svážeme tak, aby zvonkohra visela pěkně v rovnováze. Pokud chcete, aby zvonkohra skutečně vydávala zvuk, můžete na spodní část šňůrek přivázat třeba rolničku nebo zvoneček.

 

kopie-c.---p1450652.jpg

Domeček pro broučky

Ve středu jsme přistáli na "planetě hmyzu" a zdobili jsme domečky pro broučky. Děti z nich měly radost a hned hledaly po zahradě budoucí obyvatele. K nabarvení jsme použili kvalitní temperové barvy a třešínkou na dortu jsou krásné samolepky z pěnovky s motivem slunečnic.

 

martani.jpg

UFO a mimozemšťani

Fantazie a představivost dětí z tábora se projevila při výrobě létajících talířů. Tady najdete podrobnější návod. Vatové polotovary a chlupaté drátky jsou skvělý materiál k výrobě mimozemských postaviček - a že nám jich na stůl přistálo opravdu hodně - každý z jiné planety.

 

rakety.jpg

Létající raketa

Naše rakety opravdu létaly, pokud nevěříte, přečtěte si tento článek a určitě vyzkoušejte. Start rakety si budete muset trochu nacvičit, ale každý malý kosmonaut ho brzy zvládne.

 

knofliky.jpg

Náramky s planetami

Máme v dílně sbírku knoflíků. Krásně se hodily na naše vesmírné náramky. Holky si vybraly ty nejkrásnější, navlékly je na voskovanou šňůrku a vyrobily z nich jednochuché náramky. Každý knoflíček představuje jinou planetu.

 

naramky.jpg

 

Tvoření jsme samosebou prokládali hrami, pracovními listy, výlety, koupáním a jinými aktivitami. Byl to báječný týden ♥