Jdi na obsah Jdi na menu

Sněhuláci z rukavice

9. 1. 2015

p1370318.jpgMateriál a pomůcky:

 

 

p1370288.jpgZákladem našeho sněhuláka je rukavička. My doma žádné červené rukavice nemáme, tak jsem si pro ně došla na trh, stály jen 15 Kč a sněhuláčků si z nich můžeme udělat deset. Ale pokud máte doma malé slečny, pravděpodobně na trh ani chodit nemusíte :-)

 

 

 

 

 

 

p1370293.jpgRukavičce ustřihneme prstíky, okraje zarolujeme a vzniknou nám tak budoucí čepičky sněhuláků. My jsme je ještě vyzdobili papírovým výsekem sněhové vločky.

 

 

 

 

 

 

 

p1370298.jpgZ bílého filcu si vystřihneme obdélníky o rozměru cca 8 x 4 cm, obdélníky zarolujeme a slepíme tavnou pistolí. Už máme hotové tělíčko sněhuláka.

 

 

 

 

 

 

 

p1370304.jpgNa nos si připravte maličkou výseč z oranžového filcu, zarolujte do kornoutku a opět slepte tavnou pistolí. Chce to trochu trpělivosti. Pak přilepte očka i "mrkvičku" na tělíčko.

 

 

 

 

 

 

 

p1370305.jpgZ ozdobných stuh si ustřihněte kousek na šálu, ovažte ji sněhulákovi pod hlavou a bříško ozdobte knoflíčkem.

Sněhuláci jsou malincí a roztomilí, budou se líbit dětem na hraní, nebo je nasaďte na špejli a použijte jako zápich do květináče.

 

 

 

 

 

 

p1370310.jpg

Toto dílko zkoušejte jen s většími dětmi, stříhání filcu je poněkud náročnější a tavná pistole také malým dětem do ruky nepatří. Nebo prostě počkejte až malí nezbedové usnou a udělejte si sněhuláčky večer jen tak pro radost ze tvoření :-)

 

 

 

 

 

Náhledy fotografií ze složky Sněhuláci z rukavice

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář